Huomenna sitten töihinpaluu loman jälkeen.

Lomalla otin aika rennosti. Pääsin sentään lumikenkäilemään, muuten liikkuminen jäi hyötyliikuntaan (mm. rappusten kiipeämistä kerrostalossa kuudenteen ja kahdeksanteen kerrokseen sekä "lumihankijuoksua "veljen lasten kanssa hippasta leikkiessä). Palasin eilen reissusta, onneks on ollut vielä tämä päivä aikaa ottaa rennosti.

Katoin tuossa mittarista sen lumikenkäilyn lukemia. Kesto tunti ja vartti, maksimisyke 159 ja keskiarvo 116, kalorikulutus 620 kcal. Oltiin siskon mökillä, lähinnä siinä mökin pihalla ja sitten järven jäällä. Vähän sai sykettä nostettua lähimetässä, jossa oli epätasaisempaa maastoa.

Tänään heti aamusta asti oli ihana ilma ulkona, lunta sen verran, että maa kunnolla valkea ja aurinko paistoi. Kävin iltapäivällä kiertämässä lenkin (tunnetaan paikkakunnalla ns. rantareittinä), jota oon aatellut, että pitäis joskus, mutta päiväsaikaan harvoin ehtii. On se iltaisinkin valaistu, mutta kivempi mennä päivänvalossa. Aikoinaan paikkakunnalle muuttoni jälkeen asuin ensimmäiset puoli vuotta tuon reitin varressa, silloin sitä tuli joskus kierrettyä, sitten muutin toiselle puolen kaupunkia joten piti etsiä toiset reitit. Nyt taas asun vähän lähempänä. Tuo reitti on kyllä kiva, lähellä kaupungin keskustaa, muttä pääsee metsään ja rannalle eikä mene ihan lähellä autotietä. Mietin lähtiessä, että otanko kävelysauvat mukaan, mutta laitoin kuitenkin sitten juoksukengät jalkaan ja aattelin, et en ota sauvoja niin voi kuitenkin laittaa välillä juoksuksikin. Aikaa meni tasan puolitoista tuntia, lähinnä reipasta kävelyä, välillä toki hölkkääkin. Mittarin mukaan maksimisyke 164 ja keskiarvo 129, kalorikulutus 927 kcal! Askelmittarinkin nappasin taskuun lähtiessä, tuli tuosta lenkistä reilusti se kymppitonni täyteen. Nettikartasta aika suurpiirteisesti mitattuna lenkin pituus oli jotain vajaa 8 kilometriä.

Nyt pitäis sitten joku ilta selvitä kuntosalille. Aikomus ainakin on ottaa se rajattomaan käyttöön oikeuttava kortti sinne, pitää kyllä vähän suunnitella, että varmasti tulis kans käytettyä tarpeeksi.