Tänään oli kuntokurssilla vuorossa bodystep-tunti. Tehokas tunti oli, ainakin tällaselle ei-niin-hyväkuntoiselle. Sykemittari näyttää, että maksimi ollut 155 ja keskiarvo 132, tunnin aikana syke ollut 40 minuuttia välillä 133-150, kalorikulutus 638 kcal.
Olihan se vähän opettelua näin ekalla kerralla. Mutta tärkeintähän se on tehdä vain omaa suoritusta eikä vilkuilla muita. Näytti ne sekoilevan askelissa välillä muutkin. Tuo bodystep on Less Mills -tunti, eli siinä on kolmen kuukauden ajan sama koreografia. Uusi ohjelma alkaa kuulemma kahden viikon päästä. Täällä kerrotaan bodystepistä näin:

Bodystep on yksinkertainen, tehokas ja hauska tunti steppilaudalla. Laudan korkeutta voidaan säätää ja näin vaihdella tehoja oman fyysisen suorituskyvyn mukaan. Niille, jotka pelkäävät koordinaatiokykynsä riittämättömyyttä, voi lohdutukseksi sanoa, että vie muutaman kerran ennen kuin pääsee uuden lajin sisään, joten rohkeasti vain kokeilemaan. Reipas musiikki siivittää steppaajat menoon ja kalorit palavat kuin huomaamatta. Bodystepin harrastajan kunto kohoaa, jalat sekä vatsa- ja selkälihakset vahvistuvat ja hengitys- ja verenkiertoelimistön toiminta paranee.

Nyt on tullut kokeiltua bodystep-, bodyperfect- ja bodypump-tunnit. Vähiten tykkäsin tuosta bodyperfectistä. Steppitunnille vois mennä kyllä uudestaankin, miksei pumppitunnillekin. Ton kuntokurssin jälkeen otan varmaan tonne salille sellaisen kortin, jolla saa käydä kaikissa jumpissa ja kuntosalilla. Pitää sitten varmaan vähän suunnitella viikon liikunta-aikatauluja. Vähintään kahdesti viikossa varmaan pitäis sitä korttia käyttää, että tuo kannattaa. Toi kuntosali on työmatkan varrelle, pitänee tehdä jatkossakin niin että menee tuonne töistä suoraan, ei tuu niin helposti luistettua.

Maanantaina olin spinningissä. Mittarin lukemat maksimi 163 ja keskiarvo 142, kalorikulutus 542 kcal. Sykerajat vissiin meni sekaisin kun jouduin viime viikolla nollaamaan ton mittarin. Ens maanantaina jätän ton työpaikan spinningin väliin koska samaan aikaan on kuntokurssin tunti. Päästään kokeilemaan sellaista vempeletta kuin kickbike. Toivottavasti sää suosii kun ollaan kerrankin ulkona.

Tänään oli kyllä ihana ilma ulkona, pikkupakkanen, lunta jonkun verran ja aurinko paistoi pilvettämöltä taivaalta. Toivottavasti viikonloppunakin ois hyvä ilma, viikolla ei oikein ehdi valoisaan aikaan ulkoilemaan. Huomenna sitten torstaiseen tapaan vesijuoksemaan.