Enhän mä tänään päivällä selvinnytkään lenkille, vaikka olin aikonut. Nukuin aamulla pitkään ja olo oli sitten muutenkin vähän kankea. Illalla käytiin kaverin kans tunnin kävelylenkki, ihanaa kun nyt on jo iltasinkin niin pitkään valoisaa. Huomenna töitten jälkeen spinningiin, tiistaina en ehdi soutamaan vaikka mieli kyllä tekisi, keskiviikkonakin on muuta ohjelmaa. Joten muut liikunnat jää loppuviikkoon.

Eilisessä postauksessa en muistanutkaan mainita viime torstaista vesijuoksua, tai en nyt tiiä oliko siinä edes mitään mainitsemisen arvoista... Menin sinne kyllä, mutta sitten iski laiskuus ja en ollut altaassa varmaan varttiakaan. Tulipahan ainakin rentouduttua saunassa.

Mun asenteessa kuntoilua ja liikuntaa kohtaan on kyllä tapahtunut valtava muutos viimesten kuukausien aikana. Tai muutos alkoi jo ehkä joskus puolitoista vuotta sitten, mutta nyt tämän alkuvuoden aikana kuntoilutahti on ollut moninkertainen verrattuna mun liikkumisiin koskaan aiemmin. Vuosittaisella Vierumäen opistolla tehtävällä kuntotestillä (työpaikan tyky-päivä) on iso merkitys. Tollanen testi on kyllä hyvä herättäjä, kertoo vähän missä mennään. Minäkin luulin tietenkin kuntoani vähän paremmaksi, vaikka melko huono sen tiesinkin olevan, ekan testin tulokset olikin sitten aika karua luettavaa. Kahdesti oon siellä nyt ollut, tämänvuotinen testaus on reilu kuukauden päästä. Pitää vaan nyt yrittää olla asettamatta odotuksia liian korkealle. Mutta pakko näiden kuntoilujen on ainakin vähän näkyä...

Vaikka tän blogin nimi onkin Kuntokuuri, niin jospa tää ois ihan pysyvä asenne-/elämäntapamuutos, ei mikään "pelkkä kuuri". Toki vieläkin edelleen iskee laiskuus aina silloin tällöin mutta nyt sentään tulee siitä sitten jonkinlainen morkkis. Tällä bloginpidolla on kyllä oma merkitys siinä, että tulee tsempattua. Blogin aloitus oli aika hetkellinen päähänpisto, mutta ihan hyvä sellainen. Tässä tulee samalla vähän mietiskeltyä omia tekemisiä, saa virtuaalista kannustusta kommenteista ja intoa muiden blogeja lukiessa. Eikä se tietenkään vähennä paineita, että tietää aika monen tutunkin tätä lukevan. :) Itepähän oon tästä kertonut...

Onpas nopeaa toimintaa paikallisessa kirjastossa. Torstaina muistaakseni laitoin menemään hankintaehdotuksen kirjasta Kattaus yhdelle : ruokaa & terveystietoa sinkulle, nyt näkyy verkkokirjaston omissa tiedoissa, että toi on tilattu (tein varauksen, joten oon ensimmäisenä jonossa).
Sinkulle monipuolisen, herkullisen ja vaihtelevan ruokavalion noudattaminen voi olla erityisen haasteellista. Itse kokattu ruoka on etenkin painoaan tarkkailevalle parempi vaihtoehto kuin useimmat puolivalmisteet tai einekset. Ruokakaupoissa raaka-aineiden pakkauskoot ovat kuitenkin suuria. Myös ruokalehdissä ja -kirjoissa reseptit annetaan yleensä neljälle, jolloin ruuasta jää paljon ylimääräistä. Muidenkaan ei tarvitse syödä monena päivänä peräkkäin samaa ruokaa, miksi sinkun pitäisi? 
(ote kirjan esittelystä, joka löytyy tuon linkin takaa)
Vaikkei mulla olekaan tässä kaikessa mitään painonpudotustarkoitusta, niin tokihan se on silti hyvä kattoa mitä suuhunsa laittaa. Lisääntyneen liikunnan myötä on tietenkin energian kulutuskin kasvanut, joten ruuan kulutusta en ole ainakaan vähentänyt. ;)

Tulipas taas sepustus...