Kyllä kesäaikaan siirtymisen huomaa selvästi kun töistä tullessa/iltaisin on valoisampaa. Muutenkin on jo ihan kevät, täällä ei ole lunta paljon ollenkaan enää, tänään huomasin, että osa jalkakäytävistä/pyöräteistä on jo putsattu hiekasta jne. Tulikin sellainen fiilis, että vois vaikka aloittaa jo pyöräilykauden. Oon aina tykännyt enemmän kävelystä kuin pyöräilystä (liekö huonolla kunnolla jotain tekemistä asian kanssa...), pyörä on ollut oikeastaan vain väline mennä kävelyä nopemmin paikasta A paikkaan B. Auton hankkimisen jälkeen pyörä on jäänyt entistä vähemmälle käytölle. Ei siitä ole kuin varmaan viisi vuotta kun uuden pyörän ostin (auton hankin pari vuotta sitten). Jospa sitä pyörää tulisi vast'edes aiempaa enempi käytettyä ja lyhyillä matkoilla ei tartteis edes miettiä kummalla lähtee, pyörällä vai autolla.

Eilen jatkui taas työpaikan spinningin ryhmä parin viikon tauon jälkeen (pääsiäisen molemmin puolin taukoa, kun niin monet oli lomalla). Ohjaaja sanoi, että selvästi huomaa, että ollaan kehitytty (= jaksetaan paremmin). Tiedä sitten, ehkä se on totta. Aattelin siinä pyöräillessä, että tuo työpaikan ryhmä on siitä kivempi/parempi, että tulee tehtyä sisukkaammin kun yrittää jaksaa sen minkä muutkin (vaikka seisaalleen polkiessa), kuntosalin tunnilla kun ei ole tuttuja, ei niin helposti tule tsempattua muiden esimerkistä. :)

Tänään kävin päivällä kuntosalilla ohjelman teossa. Onneks on sen verran joustava työ, että pystyi menemään päivällä kun oli vähän vaikea löytää sopivaa ilta-aikaa. Oikeastaan vain juteltiin asioista ja käytiin jotain juttuja läpi. Ohjaaja kirjoittaa ohjelman puhtaaksi ja saan sen seuraavan kerran salille mennessäni. Puhuttiin, että jos (vähintään) kerran viikossa kävisin salilla ja ainakin kerran viikossa jollain ohjatulla tunnilla. Ohjaaja kysyi lenkkeilenkö, sanoi, että voisin tehdä esimerkiksi sellaisia lenkkejä, että puoli tuntia olisi reipasta kävelyä ja puoli tuntia vuorotellen juoksua ja kävelyä parin minuutin pätkissä. Tuota vuorotteluun käytettävää aikaa voisi sitten vähitellen vaikka 5 minuuttia kerralla pidentää.

Tänään olin töiden jälkeen soutuspinningissä. Soutuspinning on kyllä vähän teknisempi laji kuin pyöräspinning, mutta silti se jostain syystä miellyttää mua enempi. Enempi pitää kiinnittää huomiota asentoon ja vaikka siihen missä asennossa on kullonkin jalat, kädet ja muu kroppa ja missä järjestyksessä tehdään mitäkin. Vertailin tuossa eilisen pyöräspinningin ja tämänpäiväisen soutuspinningin lukemia sykemittarista, aika samantapaiset nuo näyttäis olevan.

Pyöräspinning: kesto vajaa 45 min, kulutus 460 kcal, syke max 161 ja keskiarvo 132
Soutuspinning: kesto reilu 45 min, kulutus 476 kcal, syke max 162 ja keskiarvo 130